Hipp hopp Házak logó

Szabadalmunk

Új szabadalmunk, a nyitható tetőszerkezet engedélyeztetés alatt van a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Miért hasznos a Hipp Hopp Házak új innovációja?

A házak helyszínre szállításánál problémát jelent, hogy közúton csak adott szélességű és magasságú rakomány szállítható, és a mobilházak tetőmagassága a falra szerelt kész állapotban a megengedett magasságot meghaladja.

További problémát okoz, hogy a nagyméretű tetőlemezek emelése, helyszíni szerelése fokozott gondot okoz, ami a szerelést nehezíti és költségesebbé teszi, továbbá nagyobb időszükséglettel jár. Szükség van azért olyan mobil egységre, amelynél a lehajtás csak a szükséges magasságban történik, és ahol a tető elemeket megfelelő tartószerkezet stabilan támasztja oly módon, hogy a két tetőlemez ne érhessen egymáshoz.

A találmány feladata ennek a szükségletnek a kielégítése egyszerű és stabil megoldással, ami a szállítás során esetleg fellépő károsodás ellen nyújt védelmet és a helyszíni szerelés iránti igénye sokkal kisebb.

Fontos! 

Az animáció nem teljes, csak a szemléltetést segíti. Az eredeti nyitható konstrukció speciális támasztó és merevítő szerkezeteket is tartalmaz, mellyel a tetőszerkezet eléri és akár meg is haladhatja a hagyományos tetőszerkezetek szerkezeti merevségét és terhelhetőségét.